MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ - KONUKEVİ

Rektörümüz Malazgirt Savaş Alanı ile İlgili Basın Toplantısı Düzenledi

21.06.2023 12:14

"Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırma Projesi” tüm hızıyla devam ederken. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican Konuyla ilgili bir basın toplantısı yaptı.

Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican’ın yanı sıra Proje Koordinatörü Prof. Dr. Adnan Çevik Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper, Genel Sekreter Harun Demir, proje ekibi ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Basın toplantısı öncesi proje ekibiyle bir araya gelen Rektör Alican çalışmalar hakkındaki son bilgileri aldı ve toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi.  Rektör Alican öncelikle tüm temsilcilerle tek tek tanışarak Üniversite ve Muş ile ilgili sohbet edip tebrikleri kabul etti. Ardından 4 yıl önce çalışmaları başlayan "Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırma Projesi” ile ilgili gelişmeler hakkında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Rektör Alican konuşmasında bu projenin bir ilk olduğuna değinerek medyanın bu projenin içinde olmasını ve destek vermesini istediğini dile getirdi. Projenin öneminin Muşlulara ve dünyaya anlatılmasının gerekliliğinden bahseden Rektör Alican “Malazgirt Muşun markası buna sahip çıkmak ve farkındalık yaratmak hepimizin görevi” ifadelerini kullandı. Projenin istenilen düzeye getirilmesi ile Malazgirt’in bir turizm merkezi olabileceğine dikkat çeken Rektör Alican Sadece Malazgirt’in değil bölgenin eski kalıntılar, höyükler ve kiliselerle dolu bir hazine olduğunu söyledi.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Adnan Çevik ise  “Çalışmanın Muş ili sınırlarında bu kapsam ve genişlikte ilk arkeolojik çalışma olduğunu” belirtti. “Bizde gezdikçe dolaştıkça her döneme ait muazzam tarihsel izler görebiliyoruz.” diyerek Rektör Alican’ın riyasetinde çalışmaların devam edeceğini bölgenin görünür kılınması durumunda hem yurt içinde hem de yurt dışında turizmde muazzam bir ivme kazanacağını ifade etti. Çevik, “Hedefimiz burayı bir Çanakkale yapmak” diyerek konuşmasını sonlandırdı.